Blog  ›  Waarmee vul jij je picknickmand?

Waarmee vul jij je picknickmand?

Toen we vanochtend naar buiten keken werden we niet vrolijk van het weer. En we hadden net zo’n zin om te gaan picknicken! Gelukkig hangen gezelligheid en lekker eten niet af van het zonnetje, en dus hebben we onze picknick maar binnen uitgestald!

 

Komende week zullen we iedere dag een vraag stellen over één product uit de picknickmand. Antwoord en uitleg komen de volgende dag van een van onze onderzoekers. Vragen én antwoorden zullen onderstaand terug te vinden zijn.

Vraag 1: Frisdrank bestaat vaak uit water en suiker, werken de werknemers in de bietsuiker- en rietsuikerteelt onder ongeveer dezelfde omstandigheden?

Vraag 2: Tomaten, ze zijn er in alle soorten en maten, en worden in verschillende landen geteeld.Scheelt het eigenlijk veel voor het milieu, of een tomaat geteeld wordt in de Nederlandse kas, of een op Spaanse volle grond?

Vraag 3: “Mozzarella wordt van origine gemaakt van buffelmelk. Maar is mozzarella van buffelmelk ook beter voor het milieu dan mozzarella van koemelk?“

In onderstaand filmpje geeft onderzoeker Tamara antwoord op vraag 3:

Vraag 4: ”Mijn aluminium blikje bier kan ik in het park gemakkelijker koel houden, maar het glazen flesje drinkt lekkerder. Welk biertje kan ik het beste kiezen als ik met het milieu rekening wil houden?”

Vraag 5: ”Ik wil ook graag fruit meenemen in mijn picknickmand en dacht aan appels of peren. Hoe is het gesteld met de werkomstandigheden van de werknemers in de appel en perenteelt?”

Onderzoeker Gustaaf geeft in onderstaand filmpje antwoord op vraag 5:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Appelmoeswijzer

Hoe gezond en duurzaam is jouw favoriete appelmoes?