Achtergrond

Aan de oprichting in 2012 van Questionmark hebben de directeuren/ bestuurders meegewerkt van diverse organisaties: Planetzero, Greenpeace, Nudge, KPMG Sustainability, vakbondskoepel ITUC en KesselsKramer.

Superwijzer
In 2012 heeft Questionmark de gegevens van SuperWijzer overgenomen. SuperWijzer was een database, app en website, ontwikkeld en gelanceerd door Varkens in Nood in mei 2012. De database bevatte productscores en achtergrondinformatie van meer dan 15.000 producten in de categorieën vlees, zuivel en eieren. Varkens in Nood zag mogelijkheden om SuperWijzer verder te laten ontwikkelen – ook voor andere producten- en heeft de app, inclusief het inhoudelijk onderzoek, daarom overgedragen aan Questionmark.

Postcode Loterij Droomfonds
Questionmark wordt vanaf 2013 mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland. De aanvraag voor deze financiering is tot stand gekomen met de hulp van Greenpeace, een van de mede-initiatiefnemers van Questionmark. Sinds 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij ruim 3,8 miljard euro geschonken aan 89 organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mens en natuur.

Hé! Wat is 'duurzaam' voor jou?
Wil je ons helpen?