Blog  ›  Questionmark lanceert de app Checkit!

Questionmark lanceert de app Checkit!

29 aug. 2016

Gezond boodschappen doen lastig? Duurzame producten kiezen moeilijk? Niet meer.

Questionmark lanceert een nieuwe app met een simpel boodschappenlijstje, Checkit, voor bewuste kopers. Met Checkit maak je heel eenvoudig een boodschappenlijstje met gezonde varianten van je favorieten producten. In deze nieuwe app maak je gewoon je boodschappenlijstje, klik je door naar de producten in jouw supermarkt en je ziet meteen welke gezond zijn en welke minder. Je kunt ook scores op milieu, mensenrechten en dierenwelzijn zien. Kies de producten met de beste scores en zet ze op je lijst. Deel je inlog met je (vriend)in of huisgenoot, dan kun je samen hetzelfde lijstje gebruiken bij het boodschappen doen. nDe scores van Questionmark zijn dus nu in een nieuwe vorm te raadplegen voor iedereen.

Drie vragen aan directeur Charlotte Linnebank over het waarom & hoe van Checkit.

Charlotte: de Questionmark app heeft zijn nut vooral bewezen als bron van informatie, om productinformatie op te zoeken als mensen een vraag ergens over hebben of ergens meer over willen lezen. We hebben gemerkt dat er ook behoefte is aan een manier om snel goede producten te kunnen kiezen bij het boodschappen doen. Daarom hebben we onderzocht op welk moment mensen deze informatie over producten willen hebben. Dat bleek bij het maken van een boodschappenlijstje te zijn. Veel mensen doen dat toch al op hun telefoon, dus daar spelen we met Checkit op in. Overigens blijft de Questionmark scan-app natuurlijk wel gewoon bestaan! 

 

Maar er zijn toch al boodschappenlijstjes apps? Wat maakt Checkit dan anders?

Charlotte: allereerst is Checkit gewoon een heel handige app, waarmee je snel je boodschappenlijst maakt en afvinkt. Ook worden je vaste keuzes automatisch opgeslagen en kun je met je partner of huisgenoot samen hetzelfde lijstje bewerken en die synchroniseren. Maar Checkit biedt unieke extra informatie, namelijk scores op het gebied van gezondheid, mensenrechten, dierenwelzijn en milieu voor bijna alle voedingsproducten uit de supermarkt. Deze informatie is direct vanuit je lijstje te bekijken. Die informatie biedt geen enkel ander boodschappenlijstjes app je! 

 

Is Checkit helemaal af of kunnen gebruikers nog meer verwachten?

Charlotte: we hebben Checkit uitgebreid getest en als lijstjes app is hij af. Maar op het gebied van duurzaam en gezond boodschappen doen hebben we nog veel ideeën om het leuker, spannender en gemakkelijker te maken. We werken nu bijvoorbeeld aan het verbeteren van het sorteren van producten op gezondheid. Ook kun je binnenkort direct zien bij welke producten je extra op moet letten, omdat er bijvoorbeeld risico’s op milieugebied of mensenrechten zijn. En we denken aan een persoonlijk dashboard, waarop je kunt zien hoe jouw boodschappen scoren op de thema’s die jij belangrijk vindt, zoals toegevoegde suikers, risico’s op kinderarbeid, watergebruik of antibiotica gebruik bij dieren. Overigens horen we ook heel graag van onze gebruikers wat ze graag zouden zien. We ontwikkelen tenslotte voor hen!

 Laat hieronder meteen weten wat jij nog graag zou willen van Checkit of wat je van de app vindt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Download the app