Oliehoorn
Oliehoorn

Op deze pagina lees je meer over de ambitie, uitdagingen en prestaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid van Oliehoorn. De informatie op deze pagina komt van Oliehoorn.

Informatie verstrekt op 28 mrt. 2019
sustainability

Duurzaamheidsbeleid

In het huidige beleid van Oliehoorn zijn dit speerpunten op het gebied van duurzaamheid:

  • Oliehoorn heeft diverse energiebesparingsmaatregelen doorgevoerd: bouwtechnische aanpassingen, klimaatbeheersingssystemen, warmtewisselaars, warmte-terugwinsystemen, zonneboilers en zonnepanelen.

  • De productie- en logistieke processen zijn intelligent en efficiënt ingericht met als resultaat een dagelijkse besparing van restafval, (warm)watergebruik, energie en productiekosten.

  • Oliehoorn maakt gebruik van Groene Elektriciteit welke voor 100% is opgewekt uit Nederlandse Windenergie.

  • Het gasverbruik van Oliehoorn wordt gecompenseerd door de inkoop van CO₂-certificaten met als resultaat Klimaat Neutraal Gas (KNG).

  • De grondstoffen voor haar sauzen en oliën haalt Oliehoorn zoveel mogelijk van dichtbij met een besparing van transportkosten en CO2-uitstoot als gevolg.

Topkeurmerken

Met een keurmerk kan een merk laten zien dat het zich inspant om duurzamere producten te maken. Onderstaande lijst laat zien welke topkeurmerken producten van dit merk dragen. Questionmark hanteert de definities van topkeurmerk zoals die zijn vastgesteld door Milieu Centraal.

Oliehoorn werkt niet met topkeurmerken.
sustainability

Duurzaamheidsambities

De komende jaren werkt Oliehoorn op deze gebieden aan duurzaamheid:

  • Oliehoorn wil in 2025 een aardgasvrije productie van haar sauzen in Drachten gerealiseerd hebben. Daartoe is een intentieverklaring ondertekend.

  • De auto's in het huidige wagenpark van Oliehoorn worden vervangen door hybride auto's. In 2023 moet dit gerealiseerd zijn.

  • Het verduurzamen en reduceren van verpakkingen krijgt veel aandacht. Diverse projecten zijn opgestart, zoals bijvoorbeeld de recycling van plastic sausemmers binnen een volledig circulair systeem.

health

Gezondheidsbeleid

In het huidige beleid van Oliehoorn zijn dit speerpunten op het gebied van gezondheid:

  • Oliehoorn kiest steeds vaker voor het gebruik van natuurlijke en lokale ingrediënten. Zo is bij de knoflooksaus de knoflook uit China, vervangen door verse knoflook uit Noord Holland.

  • Oliehoorn gebruikt geen kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en werkt hard aan het verder reduceren van zout en suiker. Ook nieuwe ontwikkelingen worden volgens deze richtlijnen ontwikkelt. Zo bevat de Basis Mayonaise Clean Label 70% natuurlijke ingrediënten, zonder conserveermiddelen en zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen.

Gezondheidsscores

Questionmark geeft producten een gezondheidsscore, afgeleid van de Schijf van Vijf. Hieronder is te zien hoe de gezondheidsscores verdeeld zijn voor de producten van dit merk. Sommige soorten producten, zoals kruiden of babyvoeding, kunnen geen score krijgen. Die producten zijn hieronder niet meegenomen.

4
5
11
Redelijk
Matig
Zeer matig
4 van 21 producten vallen in de categorie redelijk gezond.
health

Gezondheidsambities

De komende jaren werkt Oliehoorn op deze gebieden aan gezondheid:

  • In 2025 wil Oliehoorn al haar producten produceren zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Oliehoorn doet mee aan…

Versnelling Verduurzaming Levensmiddelenindustrie
Maakt duurzaamheisbeleid van levensmiddelenindustrie zichtbaar voor de buitenwereld.
Lees meer over de afspraken

Wim van Dijk, algemeen directeur Oliehoorn

Oliehoorn zet mooie, smaakvolle sauzen en oliën op de markt, maar niet alleen smaak staat centraal. Wij willen onze footprint laag houden. De wereld van nu vraagt om een milieuvriendelijke koers om de wereld van straks leefbaar te houden. Daarom is duurzaamheid bij ons de inspiratie.

 Website

Bron

De informatie op deze merkpagina komt van Oliehoorn zelf. Questionmark vraagt bedrijven deze informatie naar waarheid te delen en vraagt de directie van Oliehoorn om garant te staan voor de betrouwbaarheid van deze informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Transparant over Duurzaamheid