50.000 consumenten per maand gebruiken Questionmark

26 apr. 2018

Iedere maand vinden 50.000 mensen informatie via Questionmark. Met deze informatie kunnen zij bewuste keuzes maken in de supermarkt, om zo aan producenten duidelijk te maken dat gezonde en duurzame producten belangrijk zijn.

Onze visie

Wij zien dat het huidig economisch stelsel zorgt voor een dermate grote aandacht voor winst en groei dat mensen in zwakkere posities, de natuur, dieren en gezondheid steeds verder in de verdrukking komen. Wij geloven dat deze race to the bottom, waarin bedrijven een hoofdrol spelen, kan worden omgezet naar een race to the top. Door consumenten te betrekken, stimuleren we deze race to the top.

Makkelijk en toegankelijk

Om goede keuzes te maken, is het belangrijk dat de informatie over duurzaamheid en gezondheid makkelijk te begrijpen is. En dat deze toegankelijk is voor iedereen. Questionmark is de enige partij die vier duurzaamheidsthema's bij elkaar brengt en die als doel heeft om alle onderzoeken en informatie om te zetten naar normale taal die iedereen begrijpt. Daarom vertalen wij bijvoorbeeld de schijf van vijf van het Voedingscentrum door naar individuele merken en naar een eenvoudige score. Bijvoorbeeld: is de pindakaas van mijn merk gezond? Redelijk. En dat komt omdat er toegevoegd zout in zit. Dat is toch helder?

Voortdurend in ontwikkeling

Questionmark is altijd in ontwikkeling. We zijn dagelijks in contact met alle partijen die ook met duurzaam en gezond voedsel bezig zijn en samen met hen maken we van de race-to-the-top een realiteit. Toen Questionmark startte in 2014 waren we de eerste met een app voor in de supermarkt waarin je tienduizenden producten kon opzoeken. In 2016 voegden we eerst het thema 'gezondheid' toe aan de informatie. Later dat jaar kwam er ook de boodschappenlijstjes-app Check-it bij, die het nog makkelijker maakt om de informatie op te zoeken zodra je je boodschappenlijstje maakt. In 2017 maakten we het voor bedrijven mogelijk om hun producten te verbeteren met de Questionmark informatie en in 2018 werken we hard aan een verbetering van de methode om duurzaamheid weer te geven. Questionmark is altijd in beweging om haar missie, een duurzamer en gezonder voedselsysteem, te realiseren.

Op de hoogte blijven van Questionmark?

 

Meer lezen over Questionmark?

Lees meer