Impact  ›  Superlijst  ›  Supermarkten gaan gesprek aan en staatssecretaris wil onderzoek

Supermarkten gaan gesprek aan en staatssecretaris wil onderzoek

29 okt. 2020

Naar aanleiding van publicatie van Superlijst Gezondheid 2020 hebben diverse supermarkten inmiddels een gesprek aangevraagd met de gezondheidsfondsen en het ministerie van VWS om mogelijke verbeteringen te bespreken.

Superlijst Gezondheid geeft supermarkten inzicht in verbetermogelijkheden als het gaat om hun beleid, assortiment, aanbiedingen en winkelinrichting. Het feit dat diverse supermarkten inmiddels gesprekken hebben aangevraagd, stemt hoopvol.

Ook staatssecretaris Blokhuis van VWS neemt de onderzoeksresultaten serieus. In de Volkskrant en in het schriftelijk overleg met de Tweede Kamer zegt hij dat hij naar aanleiding van Superlijst door het RIVM laat onderzoeken of er extra maatregelen nodig zijn en hoe betere monitoring van supermarkten kan plaatsvinden. Blokhuis zegt voortaan de voortgang op het Preventieakkoord onafhankelijk te willen laten onderzoeken en geeft hij aan dat in het ‘Preventieakkoord-overleg’ in november met de supermarktvertegenwoordiging (CBL) en de gezondheidsfondsen, gesproken zal worden over bevindingen van Superlijst Gezondheid.

Superlijst

Lees meer over Superlijst.