Samenwerking

Questionmark werkt nauw samen met de volgende partijen om haar onderzoeksmethode en datakwaliteit continu te optimaliseren.

Wetenschappelijke onderbouwing

Op advies van de Wageningen Universiteit & Research Centers scherpen we onze methode aan, zodat onze werkwijze aansluit bij de laatste wetenschappelijke inzichten.

Betrouwbaarheid data

KPMG Sustainability heeft in 2015 Questionmark advies gegeven voor de inrichting van onze methode en systemen ten behoeve een optimale betrouwbaarheid en integriteit van data.

Richtlijnen gezonde voeding

Het Voedingscentrum en Questionmark werken samen om de apps die ze maken op het gebied van productinformatie van voedingsmiddelen te optimaliseren.

Meten van de duurzaamheid van consumentenproducten

Questionmark integreert de wereldwijd gestandaardiseerde vragenlijsten van TSC in haar eigen meetinstrument.

Databronnen

Om een product te kunnen onderzoeken hebben we gegevens nodig over de ingrediënten, productiemethoden, voedingswaarden, landen van herkomst, receptuur en keurmerken. We baseren ons daarvoor in eerste instantie op de informatie op het etiket. Daarnaast nodigen we de merkeigenaar uit deze gegevens aan te vullen met meer gedetailleerde informatie en nemen we data af uit databases van GS1 en Brandbank. Lees hier meer over databronnen.

Stakeholder dialogen

In alle fasen van het onderzoek heeft Questionmark feedback gevraagd van experts van universiteiten, NGO’s, onderzoeksinstituten en sectorvertegenwoordigers. Zo staan wij midden in het krachtenveld van transparantie en duurzaamheid.

QM intelligence

Stichting Questionmark werkt samen met QM Intelligence om bedrijven, retailers en andere organisaties op maat te kunnen bedienen in de verduurzaming van hun productieproces.

Meer weten over QM intelligence en haar producten en diensten? Kijk op de website.
Direct contact opnemen kan ook via 020 -893 2075 of stuur een email naar info@qmintelligence.com

Supporters

Logo 0Logo 1Logo 2Logo 3Logo 4

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Meer lezen over onze data?

databronnen