Sales Specialist Food Sector

2 maanden geleden

Wil je jouw commerciële en inhoudelijke ervaring inzetten bij een startende onderneming en tegelijk werken aan een betere wereld? Wij bieden je de perfecte mix van commercialiteit en een maatschappelijke missie. QM intelligence is een jonge, ambitieuze onderneming die bijdraagt aan het vergroten van het aanbod gezonde en duurzaam geproduceerde consumentenproducten. QM intelligence doet dat met een uniek product-intelligence aanbod voor supermarkten en foodproducenten. QM intelligence B.V. is partner van Stichting Questionmark.

Over QM Intelligence

Zowel de strategie als de producten en diensten van QM intelligence zijn continu in ontwikkeling. Een mooie kans om veel verantwoordelijkheid te pakken en om mooie en innovatieve producten en methodieken door te ontwikkelen in de zeer relevante voedselsector. De basis van onze producten is data over voedselproducten en productieketens. We bieden deze als waardevolle product intelligence, via diverse kanalen, aan onze klanten. Als eerste via een online dashboard, dat marketing- en kwaliteitsmanagers faciliteert in het gezonder en duurzamer maken van hun voedselproducten. Als tweede via een API, waaruit retailers verrijkte productinformatie kunnen halen voor hun webshops, met als doel consumenten te informeren en inspireren over de gezondheid en duurzaamheid van hun producten. Daarnaast ontwikkelen we een kanaal waarin bedrijven hun transparantie over duurzaamheid richting consumenten kunnen bewijzen. Onze producten zijn nog niet af, noch compleet. Ontwikkeling vindt dagelijks plaats op basis van wat onze business developer en sales specialisten tegenkomen in de markt.

Over de functie

Als sales specialist werk je in een klein team van andere specialisten (software, data, duurzaamheid en gezondheid van voedsel) en ben je samen met een business developer verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling en verkoop van deze verschillende proposities. Van het begin tot het einde van de sales funnel onderhoud je nauw contact met klanten en ga je op zoek naar de ultieme product-market fit.

Kerntaken & resultaatgebieden
 • Mede-ontwikkelen en uitvoeren van commerciële strategie
 • Leads genereren, offertes maken, producten verkopen
 • Bijdragen aan de B2B marketing activiteiten
 • Behoeftes inventariseren bij diverse klantdoelgroepen (marketing-, R&D, innovatie- en duurzaamheids-managers in retail & food)
 • Input leveren voor agenda productontwikkeling
 • Uitvoeren van accountmanagement en toezien dat QM intelligence levert wat het belooft
Jouw profiel
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar commerciële werkervaring
 • Visie, kennis en bewezen ervaring op B2B sales, bij voorkeur van marketing intelligence (data) en/of duurzaamheid
 • Zelfstandig, flexibel en actiegerichtNetwerk in de retail en food sector
 • Affiniteit met gezond en duurzaam geproduceerd voedsel
 • In bezit van auto
Wat je kunt verwachten als je komt werken bij QM intelligence

De vrijheid om zelf actief bij te dragen aan een succesvolle strategie. De kans om iets goeds te doen. Voor jezelf en voor de wereld om je heen. De enorme ambities en uitdagingen van een start-up omgevingEen gedreven, gezellig en goed samenwerkend teamEen bijzondere werkplek in Amsterdam Noord met uitzicht op het IJ.

Geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Team

Wie zijn de gezichten achter Questionmark?