Green Voice over gezondheid

Het onderzoek met als thema 'Gezonde voedselproducten' bevestigt wederom hoe bijzonder gefocust de Green Voice community is op alles wat bewust leven te maken heeft. Maar liefst 97% van het panel vindt gezond eten belangrijk. Ruim 78% let hierbij op de hoeveelheid suiker, en ruim de helft op vet, E-nummers en zout. Biologisch eten en drinken is bijzonder belangrijk voor de deelnemers, zowel vanuit het perspectief van gezondheid als duurzaamheid. Deze twee thema's hangen voor de Green Voices dan ook nauw met elkaar samen.

'Ik ben niet zozeer bezig met mijn persoonlijke fysieke gezondheid, maar wat mijn leven voor impact heeft op een gezonde wereld.'

Men is behoorlijk tevreden met het eigen gezonde gedrag, maar 30% zou hulp bij gezonder eten toch waarderen. Zo'n 85% van de deelnemers staat open voor suggesties bij het boodschappen doen, maar die suggesties moeten bij voorkeur komen van een non-profit organisatie (NGO) om de betrouwbaarheid te garanderen. Opvallend is, dat merken nauwelijks een rol spelen bij deze groep voorlopers; of producten gemaakt zijn met respect voor mens, dier en natuur is veel belangrijker bij de keuze voor boodschappen.

Ook smaak en prijs zijn minder belangrijk. Hoe meer kennis mensen hebben over duurzaam en gezond, des te kritischer zijn ze bij het boodschappen doen en op hun eigen levensstijl.

Kortom, in Green Voice laten consumenten horen dat zij een mening hebben over hoe belangrijk duurzame en gezonde producten zijn. Deze stem is belangrijk, dus zet Questionmark deze om in een krachtige boodschap naar voedselproducenten en media.

Werkzaam bij pers of een voedselproducent en meer weten over Green Voice? Neem contact op via info@thequestionmark.org of 020 – 894 3595

Doe ook mee met Green Voice

 

Impact

Zo maakt Questionmark het verschil.