Questionmark blog

Questionmark op tv

26 januari 2017

Questionmark-directeur Charlotte te zien in ‘Groen Licht’ op NPO 2 Wat zijn de duurzaamste eieren in de supermarkt? Wat is een betrouwbaar keurmerk en wat betekent dat dan voor de kip en voor het milieu? En wat is een Gijs-ei? Topsporter Carien Kleibeuker eet veel eieren, zeker in periodes van training. Daarom vraagt zij zich af … lees verder »

Hoe is het gesteld met de mensenrechten bij zuivelproducten?

28 december 2016

Vind je dat een gekke vraag? Dat is het niet!  Recent onderzochten wij het thema mensenrechten voor zuivel, boter, en kaas. Deze producten staan al sinds de begintijd in onze app en op onze website, maar werden tot nu toe alleen beoordeeld op de thema’s milieu en dierenwelzijn. Lees verder om erachter te komen waarom … lees verder »

De duurzame Wijnwijzer

23 december 2016

In de feestmaand december trekken we met zijn allen heel wat flessen wijn open. Drink jij bij voorkeur een glas Franse Chablis of toch liever een Argentijnse Pedro Giménez? Je proeft het er niet aan af, maar voor het milieu maakt een wijnkeuze heel wat uit. Daarom introduceren wij: de duurzame Wijnwijzer. Afgelopen tijd onderzochten … lees verder »

Update! – Hoeveel kilometer heeft jouw ontbijt eigenlijk afgelegd?

30 november 2016

Hartelijk dank voor de inzendingen. Questionmark is op onderzoek uitgegaan en heeft antwoord kunnen geven op bijna alle ingezonden producten. In de tabel vind je om welk product het gaat (en eventueel om welke ingrediënten), waar het product/ingrediënten vandaan komt/komen en hoeveel kilometer het product/ingrediënt heeft afgelegd. Product* Land van herkomst** Gemiddeld aantal kilometers***  Amandelmelk (amandelen) … lees verder »

Duurzaam boodschappen doen op de kaart gezet

16 november 2016

Eerlijk en duurzaam boodschappen doen. Met Checkit, onze nieuwste duurzame boodschappen app, wordt het steeds makkelijker. Het blijft helaas nog steeds lastig om te weten waar je moet zijn voor jouw duurzame producten. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven en ideeën om je hierbij te helpen. Zo kwamen wij het initiatief goodmapp tegen! De missie … lees verder »

Hé! Wat is 'duurzaam' voor jou?
Wil je ons helpen?