Questionmark blog

QM Beschuitwijzer: alle beschuiten op een rij

8 mei 2017

Questionmark publiceert haar vierde productwijzer, deze keer zetten we alle beschuiten op een rij. Precies op tijd voor moederdag, als veel mensen een ontbijt op bed met beschuitjes maken. Het idee achter de productwijzers is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien waar je op kunt letten 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed … lees verder »

Vegetarische Burger Wijzer: alle merken op een rij

24 april 2017

Questionmark publiceert haar derde productwijzer, deze keer zetten we alle vegetarische burgers (vegetarische-, groenten- en champignonburgers en -schijven) op een rij. Het idee hierachter is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien wat de beste en minst goede keuzes zijn als het gaat om duurzaam en gezond. 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed … lees verder »

Vegaburgers: diervriendelijk met een korreltje zout?

21 april 2017

Er zijn diverse redenen om vegetarische burgers te kiezen. Sommige mensen eten nooit vlees en willen dus bepaalde voedingsstoffen vervangen. Anderen ‘flexen’ en kiezen vanwege dierenwelzijn, milieu- of gezondheidsredenen af en toe voor iets anders. Allemaal goede motieven en de keuze in vegetarische burgers en andere vleesvervangers neemt dan ook bijna dagelijks toe. Ik ben … lees verder »

Krokante muesli: met minder suiker op de goede weg

11 april 2017

Krokante muesli, beter bekend als cruesli, stond in menige kindertijd standaard op de ontbijttafel. Veel granen, gedroogd fruit en noten, een perfecte start van de dag was de overtuiging. Hoe groot was dan ook mijn teleurstelling toen de schijnwerpers werden gericht op verborgen suikers en bleek dat mijn geliefde cruesli nogal een suikerbom was. Cruesli … lees verder »

Krokante muesliwijzer: alle merken op een rij

11 april 2017

Deze keer zetten we alle krokante muesli’s voor je op een rij. Het idee hierachter is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien wat de beste en minst goede keuzes zijn als het gaat om duurzaam en gezond. 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed of hoe slecht ze eigenlijk scoren ten opzichte van … lees verder »

Hé! Wat is 'duurzaam' voor jou?
Wil je ons helpen?