Questionmark blog

Smeerkaaswijzer – Te veel zout, te weinig gezonde bio

15 juni 2017

Smeerkaas is ook kaas. Water en smeltzout zorgen dat uit ‘gewone’ kaas een smeerbare variant ontstaat. Naturel, light, of met een smaakje. Populair op de cracker of gewoon voor op de boterham. Questionmark vond 37 smeerkazen van 10 verschillende merken en vergeleek deze op zout, verzadigde vetten en biologische oorsprong. De balans- en light smeerkazen … lees verder »

QM Beschuitwijzer: alle beschuiten op een rij

8 mei 2017

Questionmark publiceert haar vierde productwijzer, deze keer zetten we alle beschuiten op een rij. Precies op tijd voor moederdag, als veel mensen een ontbijt op bed met beschuitjes maken. Het idee achter de productwijzers is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien waar je op kunt letten 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed … lees verder »

Vegetarische Burger Wijzer: alle merken op een rij

24 april 2017

Questionmark publiceert haar derde productwijzer, deze keer zetten we alle vegetarische burgers (vegetarische-, groenten- en champignonburgers en -schijven) op een rij. Het idee hierachter is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien wat de beste en minst goede keuzes zijn als het gaat om duurzaam en gezond. 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed … lees verder »

Vegaburgers: diervriendelijk met een korreltje zout?

21 april 2017

Er zijn diverse redenen om vegetarische burgers te kiezen. Sommige mensen eten nooit vlees en willen dus bepaalde voedingsstoffen vervangen. Anderen ‘flexen’ en kiezen vanwege dierenwelzijn, milieu- of gezondheidsredenen af en toe voor iets anders. Allemaal goede motieven en de keuze in vegetarische burgers en andere vleesvervangers neemt dan ook bijna dagelijks toe. Ik ben … lees verder »

Hé! Wat is 'duurzaam' voor jou?
Wil je ons helpen?