Questionmark blog

Pizza margherita-wijzer – Zorg om zout

21 september 2017

Hoe gezond en duurzaam is een kant-en-klare pizza margherita? Questionmark zet 16 verschillende margherita’s uit het koel- of vriesvak op een rij en beoordeeld ze op zout, energie én de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Bekijk hier de Pizza margherita-wijzer. … lees verder »

Ketchupwijzer – Jumbo onderaan

31 juli 2017

Hoe gezond en duurzaam is jouw favoriete ketchup? Questionmark vond 24 verschillende tomatensausen en beoordeelde ze op zout en suikers én de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Bekijk hier de Ketchupwijzer … lees verder »

Smeerkaaswijzer – Te veel zout, te weinig gezonde bio

15 juni 2017

Smeerkaas is ook kaas. Water en smeltzout zorgen dat uit ‘gewone’ kaas een smeerbare variant ontstaat. Naturel, light, of met een smaakje. Populair op de cracker of gewoon voor op de boterham. Questionmark vond 37 smeerkazen van 10 verschillende merken en vergeleek deze op zout, verzadigde vetten en biologische oorsprong. De balans- en light smeerkazen … lees verder »

QM Beschuitwijzer: alle beschuiten op een rij

8 mei 2017

Questionmark publiceert haar vierde productwijzer, deze keer zetten we alle beschuiten op een rij. Precies op tijd voor moederdag, als veel mensen een ontbijt op bed met beschuitjes maken. Het idee achter de productwijzers is tweeledig: 1) jij kunt voortaan per productgroep snel zien waar je op kunt letten 2) voedselmerken kunnen zien hoe goed … lees verder »

Hé! Wat is 'duurzaam' voor jou?
Wil je ons helpen?