Over ons

Visie

Ons hedendaags voedsel draagt bij aan een sterke groei van leefstijl-gerelateerde ziektes. De productie van ons voedsel draagt bovendien bij aan de negatieve impact op het milieu, ongelijkheid, mensenrechten en dierenwelzijn. Wij geloven dat het aandeel verantwoord voedsel dat wordt aangeboden en verkocht door supermarkten sneller kan en moet groeien.

Verandermodel

Questionmark heeft een bewezen verandermodel. We helpen producenten hun producten gezonder en duurzamer te maken, keurmerken hun standaarden te verhogen en we helpen NGO's en politici in hun strijd voor gezond en duurzaam voedsel. Komende jaren is ons doel om het aandeel gezonde en duurzame voedselproducten aangeboden in en gepromoot door supermarkten sterk te vergroten.

Aanpak

Questionmark werkt met verschillende activiteiten aan het realiseren van verandering in het voedselsysteem. Iedere activiteit heeft zijn eigen specifieke verandermodel. De basis van al onze activiteiten vormt ons onderzoek naar voedselproducten. We onderzoeken hun samenstelling, waar ze vandaan komen en indien mogelijk hoe ze geproduceerd worden. Daarnaast houden we bij waar en hoe ze verkocht worden.

Onafhankelijk

Questionmark bedenkt zelf haar activiteiten en projecten en zoekt hiervoor financiering bij charitatieve fondsen, de overheid en maatschappelijke partners. Een minderheid van onze inkomsten komt uit de dienstverlening van onze dochter QM intelligence. De huidige activiteiten zijn hier te vinden.

Questionmark heeft een dochteronderneming genaamd QM intelligence. Deze mag gebruik maken van de data van Questionmark en zet deze in om betaalde onderzoeksopdrachten uit te voeren of de data rechtstreeks te verkopen aan klanten. Deze betaalde diensten vallen onder strikte voorwaarden dat ze moeten bijdragen aan de missie van Questionmark. Daarnaast mag het inkomen dat QM intelligence hieruit haalt niet groter zijn dan het inkomen van Questionmark. Zo behoudt Questionmark haar onafhankelijke positie ten opzichte van betalende klanten.

Achtergrond

Lees hier meer over hoe Questionmark tot stand kwam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Methode

Meer weten over de methode van Questionmark?